26 лютого тузлівчани відсвяткували Масляну

Дата: 27.02.2017 14:29
Кількість переглядів: 988

Фото без опису

Свято Масляна прийшов до нас з давніх язичницьких часів. Існує кілька назв урочистості, приміром, Сирна седмиця або Сирний тиждень, але нам звичніше все ж слово “масляна”. Свято приурочене до проводів зими та зустрічі довгоочікуваної весни.

Масляна — це яскраве веселе свято, яке покликане проганяти зиму і весну закликати, пробуджує природу і сонячне тепло. Люди з давніх часів порівнювали весну з новим  життям, славили Сонце, яке давало настрій і щастя всьому живому. Саме в честь сонця, господині пекли солодкі коржі, а пізніше із заквашеного тіста навчилися робити млинці. Це блюдо наші предки встановили своєрідним символом Сонця, адже вони такі ж круглі, жовті, теплі. Коли вони куштували ароматні страви, то вірили, що з’їдають часточку тепла і могутності цієї яскравої планети.

26 лютого на площі Будинку  культури , відбулося  народне гуляння. В яскравих костюмах  наші ведучі Михайлова Катерина, Замараєв Сергій та Щербина Христина вели святкові гуляння. На святі звучали гарні пісні про масляну, частушки. Участь приймали солісти Будинку  культури  Половенко Альбіна, Брошеван  Ярослава, Путіна Анна, Ляшко Ліза.

Столи були накриті вишитими рушниками, на них були млинці з різними начинками, гарячий чай. Народ шумно і весело проводжав  масляницю.На  святі також  були влаштовані спортивні змагання, конкурси на поїдання млинців, піднімання гирі, за що учасники отримували призи  і подарунки.

В приготуванні млинців, нашому Будинку культури, допомогли люди, які не могли бути байдужими до свята. Це Весело-Балський  Будинок культури, а саме, його директор Половенко С.І.,яка насмажила велике блюдо млинців. А при Тузлівському Будинку культури,гарячі млинці готував Башняков Г.В., якими пригощали всіх присутніх, постійні наші помічники Башняков Іван та Іванський Олександр. Гарячий чай, різні солодощі-все було . Зі свята пішли всі ситі та задоволені,особливо дітлах.

Величезне дякую, всім учасникам нашого свята,також  нашим организаторам.Працівникам  Будинка культури : Директору Башняковій С.Н., музичному працівникові  Ліщинькому О.І. та Іванській  Т.Ф. 

Всім бажаєм  весняного настрою і всього найкращого!!!

 

                                                                                              З повагою, голова  Тузлівської сільської ради

                                                                                                                          Л.Ю. Корнован-Мойсєєнко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь