Тузлівський ЦПМСД

Дата: 30.03.2018 15:47
Кількість переглядів: 783

Фото без описуУ 2016 році, з метою збереження первинної медичної ланки, в Тузлівській ОТГ був створений Центр первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД). На початку 2017 року Центр отримав державну ліцензію на надання медичних послуг: консультації лікаря, лікування розповсюджених хвороб, аналізи та діагностика, оформлення рецептів на безкоштовні ліки, лікарняних листів, довідок, а також вакцинація, обстеження дітей та літніх, маніпуляції, які не потребують участі лікаря. Сьогодні Центр надає фахову первинну допомогу населенню громади будь якого віку в межах своєї компетентності. Тут працюють кваліфіковані та досвідчені спеціалісти, під керівництвом лікаря Назаренко С. Д.
Злагоджена робота сільської голови Корнован-Мойсєєнко Л. Ю. та депутатського корпусу Тузлівської сільської ради стала запорукою стабільного функціонування Тузлівського ЦПМСД. На жаль, медична субвенція від держави надходить не в повному обсязі, тому левова частка фінансування закладу покладається на місцевий бюджет. Так, за рахунок інфраструктурної субвенції було реалізовано два важливих проекти: капітальний ремонт внутрішньої вбиральні та капітальний ремонт котельні із заміною котла. За кошти бюджету розвитку було придбано обладнання для лабораторії та фізіотерапевтичного кабінету. В лабораторії встановлений аналізатор МБА-540, який є сучасним вітчизняним програмованим фотометром, призначеним для визначення біохімічних речовин крові та дозволяє виконувати вимірювання гемоглобіну, глюкози, загального білка, білірубіну, сечовини, АЛТ, АСТ (печінкові проби), креатиніну, лужної фосфотази, холестерину і інші методики вимірювання. Кабінет фізіотерапії обладнаний електрокардіографом «Аксіон» для діагностики стану серцево-судинної системи людини; магнітотерапевтичним апаратом «Плюс-4», який призначається для лікувальної дії на кінцівки пацієнта при захворюваннях судин, хронічному лімфатичному набряку різної етіології, для лікування суглобів та наслідків травмувань; приладом ультразвукової терапії «Біомед», який застосовують для терапевтично глибокого нагріву з метою лікування медичних відхилень (усунення болі, спазмів м’язів та контрактури суглобів; адгезивний капсуліт, бурсит з незначним кальцинозом, міозит, ушкодження м’яких тканин). Також, за власні кошти бюджету сільської ради, здійснений внутрішній ремонт приміщення, облаштовано кабінети новими меблями, відремонтовано машину швидкої допомоги, придбано ноутбук, БФП, пральну машинку, мотокосу, бензопилку, комплекти постільної білизни на 10 ліжко/місць для денного стаціонару та інше.
Задля збереження первинної ланки медицини в нашій громаді надалі та включення Тузлівського ЦПМСД в мережу державних медичних закладів, рішенням сесії депутатів Тузлівської сільської ради №327/1 від 16 березня 2018 року даний заклад реорганізований шляхом перетворення з Комунального закладу в Комунальне некомерційне підприємство «Тузлівський ЦПМСД».

Двері Центру завжди відкриті для відвідувачів! Сподіваємось, що потужний потенціал Тузлівського ЦПМСД переконав вас, що медицина в нашій громаді є якісною та доступною!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь