Водопостачання

Дата: 20.04.2018 11:55
Кількість переглядів: 851

Одним із найважливіших інфраструктурних проектів Тузлівської ОТГ, реалізованих у 2016-2017 рр., було вирішення питання водопостачання мешканців села Весела Балка. За проектом передбачалося створення нової водогінної системи, щоб люди були цілодобово забезпечені водою.
«Ми почали з самого необхідного — водопостачання. Без води досить складно прожити в селі - ані їсти зварити, ані худобу напоїти. Роботи було багато! Потрібно було встановити водонапірну вежу, облаштувати санітарну зону, встановити насоси, провести до них нову електромережу, купити та прокласти труби для самого водогону. Та сьогодні люди вже з водою!», – розповіла Корнован-Мойсєєнко Л. Ю., голова Тузлівської ОТГ. 
На реалізацію проекту було витрачено 475 тис. грн інфраструктурної субвенції та 420 тис. грн власних коштів з місцевого бюджету. Роботи були розпочаті в липні 2016 року. До села прибула спеціалізована техніка, проклали траншеї та розпочали монтаж системи. Але підрядник ПП «Житлобуд-2005» виявився непорядним, тому вчасно завершити роботи не вдалося. Резонансним питанням стала якість труб, завезених підрядником. За висновком Держтехнадзору та державної експертизи експлуатація закупленої водогінної труби заборонялась. Реалізація проекту тимчасово зупинились. Шкода, що за несвоєчасно виконані роботи, сільська рада втратила 350 тис. грн і кошти повернулись до держбюджету.
Навесні 2017 року голова громади Корнован-Мойсєєнко Л. Ю. питання реалізації проекту взяла під особистий контроль. Вона неодноразово проводила зустрічі з мешканцями села, щоб пояснити причини гальмування проекту та спільно знайти рішення. Люди з розумінням поставились до тимчасових труднощів та підтримали голову на шляху досягнення мети. За допомогою жителів села та місцевого фермера Половенко О. І. роботи вдалось успішно завершити протягом декількох місяців. Спільними зусиллями мешканці села Весела Балка отримали сучасну систему водопостачання, яка покриває всю території села. Прокладено 3,9 км труб по вулиці села з обох боків. Навколо свердловини (глибина 120 м) облаштовано санітарну зону. Водогінну систему передано на баланс КП «Тузли» та ведеться робота з підписання договорів з населенням на водопостачання сільських садиб.
Місцеві жителі зазначають, що вони були приємно вражені тим, що нарешті місцева влада за стільки років дотрималась своїх обіцянок. Нехай і небагато у селі дворів і село віддалене, але керівництво громади надало людям можливість користуватися якісною водою і відчути на собі блага цивілізації. Велику вдячність голова Тузлівської ОТГ висловлює власнику фермерського господарства Половенко О. І. за те, що він активно співпрацює із сільською радою, турбується про проблеми її жителів. Конкретним прикладом такої співпраці є завершений та введений в експлуатацію водогін, поточний ремонт вуличного освітлення в селі Весела Балка, придбаний для Будинку культури села Весела Балка обігрівач УФО, подарунки дітлахам громади до Дня захисту дітей, спонсорська допомога юнацькій футбольній команді «Бурнас» та багато іншого.
За словами сільської голови Корнован-Мойсєєнко Л. Ю., проблем в громаді ще вистачає: і дороги потребують ремонту, і вуличне освітлення треба робити, і благоустрій вартий уваги. Але якщо є небайдужі ініціативні люди, то разом ми зможемо все змінити на краще. Як відомо, під лежачий камінь вода не тече!Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних