Пошук

Реформа децентралізації

Дата: 12.06.2018 11:47
Кількість переглядів: 1227

11 червня 2018 року в м. Болграді відбувся форум «Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади у південно-західній частині Одеської області: стан та перспективи».

Голова Тузлівської ОТГ Корнован-Мойсєєнко Л. Ю., голови інших територіальних громад області, а також представники сільських та селищних рад разом зі спікерами форуму взяли участь в обговоренні здобутків реформи децентралізації в Україні, розглянули історії успіху і практики розвитку ОТГ Хмельницької, Луганської та Чернівецької областей та визначили здобутки та подальші кроки децентралізації в Одеській області. Форум відбувся в Болградському районі Одеської області – районі, в якому за 4 роки реформи не сформовано жодної об’єднаної територіальної громади (ОТГ). Таких районів в області налічується 11. А це – 192 місцеві ради та майже півмільйона населення, які досі залишаються поза реформою. Саме тому у ході форуму учасники шукали практичні шляхи активізації процесів децентралізації в регіоні.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода зазначив: «Ми сьогодні бачимо, як розвиваються інші громади, які стали на цей шлях чотири роки тому. Нам було дуже важко на цю тему тоді говорити, бо ми мали тільки теоретичні аргументи. Сьогодні маємо практичні. Нам дуже легко говорити на прикладах: ось подивіться як роблять інші, і подивіться, що ви втратили за ці роки, стоячи на місці. Ми повинні проаналізувати, чому іноді на місцях не роблять так, як це роблять інші територіальні громади, що заважає. Адже децентралізації, в першу чергу, спрямована на те, щоб дати громадам повноваження і ресурси, щоб вони могли самостійно розвиватися і не чекати рішень «зверху». Це нормальний, це європейський підхід. Іншого шляху немає. Просто немає інших ефективних систем влади, ніж ефективне місцеве самоврядування, і це ми повинні робити». Він додав, що динаміка реформи повинна бути такою, щоб до чергових місцевих виборів, до 2020 року, в Україні по всій території було сформоване спроможне місцеве самоврядування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь