Свято Івана Купала

Дата: 07.07.2019 14:44
Кількість переглядів: 807

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуКУПАЛЬСЬКІ ГУЛЯННЯ В ТУЗЛІВСЬКІЙ ОТГ

Свято Івана Купала – одне з найбільш видовищних та колоритних свят української культури. Воно оповите міфами та надзвичайними історіями, легендами та чарівними створіннями.

Працівники Будинку культури с. Тузли (художній керівник Ліщинський О І.) 6 липня підготували яскраве театралізоване дійство, яке відбулося на березі лиману Бурнас. Народним традиціям надали сучасного забарвлення та казкової магії.

Загадкові мавки разом з Водяником (Богат О. І.) вийшли на берег біля озера і танцем заворожили всіх присутніх. А Водяник навіть покропив глядачів водою.

Цікаві веселі конкурси, в яких брали участь і діти, і дорослі (Івани, Івановичі та Іванівни), провела Купайлонька (Шумкова І. С.). Солісти Будинку культури подарували гарні пісні: Єлісіна Катерина, Бойко Єгор, Олейник Юлія, Коткова Тетяна. Були визначені переможці конкурсу вінків (І м. - Ткаченко Віолетта, ІІ м. – Єлісіна Катерина, ІІ м. – Ліщинська Анна). Програма свята, яку вели Коткова Тетяна та Михайлова Катерина, була різноманітною та насиченою.

Захопливо звучали фольклорні та сучасні мотиви. Шалені емоції та позитивний настрій забезпечили усім присутнім організатори свята під час розваг та ігор.

Жителів та гостей громади зі святом привітав в. о. голови Тузлівської сільської ради Семещенко О. О., звернув увагу присутніх на оновлений сільський пляж та подякував всім, хто був причетний до його реконструкції.

У день Івана Купала дівчата під супровід пісень водили хороводи, плели віночки із пахучих трав та пускали їх на воду, задобрили та розквітчали Марену, в купальському вогні «скупали» . Після того, як Марену і Купала повінчали купальським вогнищем, почали стрибати через нього. Чарівне багаття зібрало всіх біля вогню, об’єднало єдиним почуттям щастя та радості.

Дякуємо працівникам благоустрою Сухову В.М., Скрут І.І. та Іщенко І.Г. за допомогу в організації свята.

Нехай сьогоднішня купальська ніч принесе оновлення, очищення від хвороб, дасть заряд бадьорості, нові сили для праці, коханим – любов та злагоду.

Нехай над нашою ОТГ завжди горить щаслива зірка!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних