Служба у справах дітей Тузлівської сільської ради інформує. Увага - батьківський контроль

Дата: 02.03.2021 16:09
Кількість переглядів: 1269

      Фото без опису

 Керівник служби у справах дітей  Олексій СЕМЕЩЕНКО інформує:

Функція «батьківський контроль»: як убезпечити дитину від можливих трагічних наслідків перебування в Інтернеті.

Чому важливий «батьківський контроль» на телефоні, як його встановити та на скільки це надійно.

Батьки повинні контролювати своїх дітей, приділяти їм увагу, вчити їх думати. Такі й подібні думки висловили користувачі мережі фейсбук в коментарях під трагічною новиною, де йдеться про смерть учениці від прийому одночасно 40 таблеток.

Нагадаємо, 16 лютого з’явилось повідомлення про те,  що на Київщині, в академічному ліцеї «Гармонія», дві учениці сьомого класу випили по 40 таблеток дротаверину (входить до склад «Но-шпа»). Одна з дівчат померла, а інша перебуває в лікарні, її стан вже середньо стабільний. У прес-службі поліції розповіли, що учениці надивились відео в TikTok  на кшталт: «Випий 40 таблеток і подивись, що буде».

Тож одні переконані, що відповідальність за дії підлітків лежить на батьках, інші вважають винною соцмережу TikTok, а треті радять встановити «батьківський контроль» на телефони дітей. Й хоча існує думка, що такий формат контролю ненадійний, та все ж таки це не вартує незначних зусиль і все ж таки дозволяє батькам тримати ситуацію під контролем.

ЩО ТАКЕ «БАТЬТКІВСЬКИЙ КОНТРОЛЬ» НА ГАДЖЕТАХ:

1. Можливість обмеження часу використання електронного пристрою.

2. Блокування доступу до онлайн-ресурсів з небажаним (небезпечним) контентом.

3. Можливість відстеження активності та місцезнаходження пристрою.

НАВІЩО ПОТРІБНО ВСТАНОВЛЮВАТИ «БАТЬКІВСЬКИЙ КОНТРОЛЬ»

В реаліях сьогодення дуже важливо тримати під контролем цифрове життя дитини. Але доречно, аби це був не тотальний контроль, а «спостереження» задля її ж безпеки. Тобто, важливо пояснити дитині, для чого потрібен той чи інший спосіб контролю, в тому числі й «батьківський» у гаджетах. При перших ознаках небезпечний дій дитини ( перегляд ненадійного контенту, скачування сумнівних за стосунків, онлайн-покупки на заборонених сайтах) не потрібно відразу сварити дитину. Найкраще проговорити наслідки тих чи інших дій.

А от «Батьківський контроль» якраз потрібен для того, щоб батьки могли спостерігати за діями дитини в цифровому світі. Також ця функція дозволяє бачити в реальному часі, де знаходиться дитина.

РІВЕНЬ НАДІЙНОСТІ «БАТЬКІВСЬКОГО КОНТРОЛЮ»

Звісно, дана функція не захищає дитину від шкідливої чи небезпечної інформації на всі 100; й не варто цілком і повністю на неї покладатися. Але якщо такий вид контролю поєднати з відповідними профілактичними бесідами, хорошими стосунками з дитиною тощо, то висока ймовірність, що результат буде тільки позитивним.

Деякі дорослі подейкують, що «батьківський контроль» легко оминути чи хакнути й діти розуміються, як це зробити. Але насправді це і є правда, і міф одночасно.

Річ у тім, що встановити «батьківський контроль» можна декількома способами:

1.Через завантаження спеціального за стосунку в «Play Маркет” чи App Store» й можна «надурити». Але при встановлені батьківського контролю через функціонал самого телефону його хакнути практично неможливо, принаймні дітьми. Варто лише зауважити, що функція «батьківський контроль» наявна в новіших моделях телефонів та планшетів.

В ході моніторингу соціальних мереж TikTok, Instagram nf Likee  відділом ювенальної превенції УПД ГУНП в Одеській області виявлено поширення хештегів: # 3 марта; #3марта2021; #3 березня тощо, які спонукають підлітків приєднатись до челенджу суїцидального характеру. Зміст челенджу полягає в  тому, що його учасники 03.03.2021 року планують вчинити спробу самогубства,  або нанести само ушкодження.

Зазначені хаштеги найбільш розповсюджені серед дітей віком від 11 до 15 років в соціальній мережі TikTok. Станом на 25.02.2021 року за пошуковим запитом #3 марта та його варіаціями в мережі TikTok висвітлювалось більше 164 тисяч результатів.

Як підсумок: дуже важливо розуміти, що жоден контроль не змінить живого і здорового спілкування з дитиною, особливо підліткового віку. Діалог, довіра й максимальна спостережливість зі сторони батьків – запорука безпечного життя дитини. 

Шановні батьки зверніть УВАГУ щодо попередження можливих трагічних наслідків перебування в Інтернеті.

 https://youtu.be/DwCqyY-ygpk

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних