Застереження про недопущення спалювання стерні, сухої трави, опалого листя, сміття та інших порушень правил пожежної безпеки на відкритих територіях

Дата: 23.03.2021 10:32
Кількість переглядів: 946

Фото без опису

 

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ТУЗЛІВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу звертає Вашу увагу на збільшення випадків виникнення пожеж на відкритих територіях з початку 2021 року.

Причиною переважної кількості випадків є недбала поведінка людей з вогнем та порушення правил пожежної безпеки.

Часто під час пожеж знищується не лише рослинність та родючий шар ґрунту, а й тварини, що мешкають у природних екосистемах. Сильна ж задимленість заважає не лише людям, а й птахам, які не можуть покинути небезпечну територію.

Звертаємось до Вас з проханням не спалювати суху траву та її залишки, стерню, листя та інші побутові відходи на своїх присадибних ділянках. Адже неконтрольоване горіння може виклакати перекидання вогню на житлові масиви, лісові насадження та чагарники, чим загрожує знищенням лісового фонду держави, біоресурсів, будівель та споруд житлового сектору, спричиняти забруднення атмосферного повітря, що в свою чергу є прямою загрозою навколишньому природному середовищ, здоров’ю та життю людей.

Обирайте безпечні способи господарювання на своїх присадибних ділянках.
Якщо Ви помітили займання сухої трави, чагарників, очерету, лісових насаджень, або на сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером «101» та в разі відсутності особистої небезпеки -, не будьте байдужими, прийміть можливі заходи для гасіння пожежі, до прибуття на місце виклику пожежно-рятувальної служби.

За спалювання трави передбачена адміністративна а також кримінальна відповідальність. Так, за випалювання пасовищ, стерні, рослинності чи її залишків, листя, відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф становить від 3060 до 6120 грн для громадян і від 16830 до 17000 грн – для посадових осіб.

 У випадку паління багаття на території природно-заповідного фонду людям загрожує штраф від 6120 до 12240 грн для громадян і від 21420 до 25500 грн для посадових осіб.

Крім цього, відповідно до статті 245 ККУ, за знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу порушник може нести  і кримінальну відповідальність: штраф від  91800 до 153000 неоподатковуваних  мінімум доходів громадян або ж  обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Крім цього, відповідно до статті 245 ККУ, за знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу порушник може нести  і кримінальну відповідальність: штраф від  91800 до 153000 неоподатковуваних  мінімум доходів громадян або ж  обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Пам’ятайте!
Кожен акт підпалу – це злочин проти природи.


Наслідки від спалювання сухої трави


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь