Пошук

ТУЗЛІВСЬКА ГРОМАДА – ТУРИСТИЧНА ПЕРЛИНА ОДЕЩИНИ!

Дата: 27.04.2021 13:57
Кількість переглядів: 1325

20 квітня в Тузлівській громаді відбулася зустріч представників Тузлівської громади та підприємців з представниками Офісу туризму Одещини Агенції регіонального розвитку (АРР).

Приїзд представників АРР – це значна та довгоочікувана подія для Тузлівської громади в цілому, та для представників місцевого бізнесу, зокрема.

Цілі даного приїзду АРР в Тузлівську громаду є максимально конкретними та предметними – зібрати максимальну кількість даних та особистих вражень для включення туристичних об’єктів громади та самої громади до карти «ТУРИСТИЧНИХ МАГНІТІВ УКРАЇНИ» + до усіх наявних регіональних туристичних маршрутів.

 

Дана зустріч готувалася завчасно з ґрунтовним та системним пропрацюванням пріоритетних локацій для огляду, з урахуванням стратегічного акценту Тузлівської громади на пріоритетний розвиток туристичних кластерів.

Для розуміння потенціалу розвитку Тузлівської громади в напрямку туризму було підготовлено та оглянуто ряд локацій:

Населений пункт Лебедівка:

  • б/в «Парус», б/в «Фортуна», б/в «Рів’єра», готель «Шафран»;
  • будинок Короля Міхая І (місцева культурна спадщина, потенційно центр туризму КУ «Лебедівка»);
  • рибне господарство (1 км коси).

Населений пункт Тузли:

  • Місцева бібліотека як майбутня частина єдиного освітнього простору;
  • Будинок Архітектора (місцева культурна спадщина), нинішня будівля музею. На базі будинка Архітектора планується єдиний освітній простір (музей громади; музей В.Висоцького (відновлення); дегустаційний зал «Вина та смаки Бесарабії»);
  • Знайомство з автентичними та унікальними традиціями курорту.

Локації на Курудіолі:

  • «Співоче поле»;
  • Роза вітрів для розвитку туризму (віндсерфінг).

За наслідками візиту представників Офісу туризму Одещини АРР, під час спільної наради, сторонами була відзначена обопільна зацікавленість у поглибленні співпраці Тузлівської громади та Агенції регіонального розвитку у пріоритетних для громади та регіону напрямках.

 

Такими напрямками для Тузлівської громади є передусім – туризм! Разом з тим, не оминули і інші потенційно важливі вектори розвитку громади, такі як: 

  • створення сучасних індустріальних парків, для можливості залучення потенційних інвесторів та створення робочих місць;
  • відкриття власних комунальних підприємств для забезпечення належного рівня благоустрою в громаді (напрацювання єдиних архітектурних вимог) та можливості консолідації місцевих рибаків;
  • створення сучасних «кемпінгових зон», в контексті розвитку «зеленого туризму» на території громади.

Звичайно, і в котре, головою громади Людмило Покровщук перед представниками АРР було поставлено питання покращення стану критичної інфраструктури в громаді, а особливо, стану покращення дорожнього покриття (про, що, ще раніше до АРР було подане відповідне обґрунтоване звернення).

 

Так, Людмилою Покровщук було зазначено, що «Мешканці громади заслуговують на нормальні дороги і адміністрація Тузлівської громади робить усе можливе і не можливе, щоб уже найближчим часом діти могли їздити гарними дорогами до школи, швидка допомога могла максимально швидко довезти людей до амбулаторії, а представники туристичного бізнесу отримали новий поштовх у розвитку масового туризму в громаді! Адже ми усі розуміємо, що турист – це гроші для бізнесу, а отже – це податки та робочі місця для місцевих мешканців!»

 

Керівник Офісу туризму Одещини АРР Даша Сонячна відзначила, що «потенціал співпраці між АРР та Тузлівською громадою є просто колосальним. Набір, дійсно унікальних, туристичних можливостей Тузлівської громади приємно шокує! Офіс туризму Одещини (АРР) бачить не просто потенціал для дуже тісної співпраці але і уже розуміє серйозність організації взаємовигідної роботи зі сторони керівництва громади. Спільними зусиллями ми зможемо повноцінно розкрити величезний туристичний потенціал Тузлівської громади в цілому та курортів «Лебедівка» та «Тузли» зокрема! Що ж, до роботи, туристичний сезон розпочнеться уже зовсім скоро!»

Підсумовуючи результати візиту АРР до Тузлівської громади потрібно резюмувати, що такі візити для промоції громади є надзвичайно важливими і стратегічно і тактично.

Що це означає. Офіс туризму Одещини та Агенція регіонального розвитку в цілому розпочинають обопільну співпрацю з усіх важливих для громади та регіону напрямків, як локальної поточної взаємодії так і спільного напрацювання Стратегії розвитку громади з урахуванням усіх стратегічних бачень розвитку Одеського регіону! Тільки взаємопереплетена стратегія розвитку регіону та громади зможе принести максимальну кількість користі усім стейкхолдерам, як на місцевому, так і не регіональному рівні.

*Довідка. Агенція регіонального розвитку (АРР) була створена спільним рішенням Одеської обласної ради та Одеської обласної державної адміністрації, з метою ефективної реалізації державної регіональної політики та підвищення інвестиційної привабливості регіону.

 

Посилання на інформацію про візит до Тузлівської громади на офіційній сторінці АРР:

https://www.facebook.com/OdesaRDA/posts/281366983645844

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь