Пошук

Правила поведінки для відпочиваючих на пляжі

Дата: 25.06.2021 09:10
Кількість переглядів: 632

Найбільш чудовий відпочинок улітку – відпочинок на воді. 

До уваги суб'єктів господарювання, відпочиваючих в населеному пункті Лебедівка та гостей Тузлівської громади! 

Тузлівська сільська рада повідомляє та наголошує на дотриманні заходів упередження надзвичайних ситуацій. А саме, відпочивати, загоряти, купатися в зоні обриву та можливо зсуву берегового покрову, в населеному пункті Лебедівка, ЗАБОРОНЕНО. Будьте обачними, відпочивайте тільки на відведених пляжних зонах (1 км коси, с.Лебедівка) та дотримуйтеся правил безпеки.


Окрім того, вода – це чудодійний засіб оздоровлення організму. Плавання зміцнює організм, розвиває силу, спритність, витривалість. Людина, яка вміє плавати, почуває себе у воді  спокійно і впевнено. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. Так, серед основних причин загибелі дітей на воді є невміння плавати та купання без нагляду дорослих.
Для того, щоб відпочинок на воді приніс тільки задоволення, необхідно дотримуватись певних правил.
Ось вони:
1  Купайтеся там, де безпечно! Для відпочинку обирати водойми, на яких офіційно дозволено купання та облаштовані пляжі. Купатися треба на перевірених рятувальними службами пляжах, адже місця масового відпочинку завжди мають необхідні засоби для надання допомоги потерпілим, та й коли поруч з вами багато людей, то в разі нещасного випадку можна розраховувати на допомогу. Будьте уважними, звертайте увагу на попереджувальні знаки. Не дозволяйте купатись своїм дітям та друзям, якщо поблизу встановлено попереджувальний знак «Купатися заборонено!».
2  Діти! Звертайтеся до батьків!
3  Батьки, проводьте бесіди з дітьми, не відпускайте неповнолітніх дітей купатись самих або в компанії однолітків. Головне, самі будьте прикладом правильної поведінки на пляжі. Ваш обов'язок, як батьків, якщо взяли дітей на пляж, уважно стежити за ними, пам’ятайте, що дитина повинна бути постійно у полі зору!
4  Найбільш сприятливою для купання є безвітряна, сонячна погода з температурою повітря 22 С  та води не менше 18 С.
5  Найкращий час для засмаги – ранок (до 11.00) або вечір (після 17.00), коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання.
6  Використовуйте сонцезахисний крем.
7  Пийте побільше води. Нормою буде 10-15 склянок води для дорослого, якщо ви цілий день перебуваєте на пляжі.
8  Вживайте чисту питну воду з упорядкованих джерел водопостачання або бутильовану.
8  Беріть з собою продукти, які швидко не псуються .
9  Дотримуйтесь заходів особистої гігієни. Перед вживанням їжі та після відвідування вбиральні ретельно мийте руки водою з упорядкованих джерел водопостачання.
10  Після тривалого перебування на сонці, не пірнайте у воду з розбігу, заходьте поступово, можна спочатку змочити тіло водою. Різка зміна температури дуже небезпечна для людського організму, особливо для людей з хворим серцем.
11 Під час купання у відкритих водоймах намагайтеся не ковтати воду. Не рекомендується купатися за наявності на тілі подряпин, потертостей та інших пошкоджень шкіри та слизових оболонок.
12  Плавати у воді треба не більше 20 хвилин.
13  Якщо ви у воді відчуваєте, що втрачаєте сили, або тіло зводять судоми, чи ви побачили потопаючого, a самі не вмієте плавати, не соромтеся, кличте на допомогу!

Дотримуйтесь правил поведінки на воді. Ні в якому разі:

Діти! Не купайтеся без дорослих!

Не залазьте на попереджувальні знаки, буї, бакени.

Не стрибайте у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього.

Не пірнайте з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів.

Не купайтеся біля крутих і зарослих густою рослинністю берегів.

Не використовуйте для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інше знаряддя, не передбачене для плавання. Пам’ятайте, надувні матраци і надувні іграшки вітром або течією  може віднести дуже далеко від берега та перевернути хвилею, також з них може вийти повітря і вони втратять плавучість.

Не грайте у воді в небезпечні ігри, а саме: не слід підпливати до тих, хто купається, хапати їх за руки чи ноги, «топити».

Не подавайте помилкові сигнали про допомогу.

Не купайтеся у непогоду, при сильному вітрі чи великій хвилі.

Не купайтеся у стані алкогольного сп’яніння.

Не залишайте після себе сміття.

Отже, якщо Ви будете уважними та обережними та будете дотримуватись вищевказаних правил, відпочинок на воді принесе Вам  лише радість та задоволення.
Ніколи не забувайте про правила безпеки під час відпочинку на пляжі та правила поведінки на воді. Суворе та чітке дотримання цих правил збереже Вам здоров'я та життя!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь