Пошук

Загальні засади співпраці служби зайнятості з роботодавцями

Дата: 03.09.2021 17:01
Кількість переглядів: 384

Роботодавець   це найважливіший клієнт для Служби зайнятості.,   Саме, для роботодавців 03.09.2021 року в Татарбунарській районній філії Одеського обласного центру зайнятості відбувся круглий стіл на тему: " Загальні засади співпраці служби зайнятості з роботодавцями».

    Інформацію щодо послуг, які надаються роботодавцям службою зайнятості, довела до присутніх провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг  Наталія Мукієнко. Вона підкреслила, що на сьогодні державна служба зайнятості є активним посередником на ринку праці між роботодавцями і шукачами роботи, яка на безоплатній основі надає послуги з інформування роботодавців відповідно до профілю підприємств про професійно-кваліфікаційний склад осіб, які зареєстровані в центрі зайнятості,  стимулювання діяльності роботодавців, спрямованої на створення нових робочих місць шляхом щомісячної компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, вивчення потреб роботодавця та надання допомоги щодо укомплектування підприємств персоналом, задоволення потреб роботодавців у тимчасових працівниках для виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру та інші.  Також було нагадано, які форми звітності роботодавцям необхідно надавати до Служби зайнятості.

    Присутні були ознайомлені з графіком навчання на базі ДНЗ «Одеський центр ПТО ДСЗ» на вересень 2021 р., вони  з цікавістю переглянули  відео- ролик про роботу Одеського ЦПТО ДСЗ.

    На засіданні також було розглянуто питання щодо легалізації заробітної плати та трудових відносин. На жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам законодавства. Часто працівники отримують заробітну плату у «конверті», таким способом роботодавці ухиляються від сплати податку, хоча від цього можуть страждати обидві сторони трудових відносин. Безперечне виконання норм законодавства в цьому напрямку  задовольнить потреби працівників та роботодавців.

     Службою зайнятості розроблені декілька форм роботи з роботодавцями, однією з таких є створення  на сайті Одеського ОЦЗ електронного кабінету роботодавця. Спочатку за діяння цього сервісу 325 роботодавців зареєстрували свої електронні кабінети.

        Також роботодавці були ознайомлені з порядком надання ваучера для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій    громадян  на ринку праці.

    Зустріч завершилася в теплій обстановці з надією, що  тісна взаємодія  служби  зайнятості з роботодавцями може сприяти більш ефективному працевлаштуванню наших громадян, задовольнивши потреби роботодавців в робочий силі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь