УВАГА! На території області буде проведена пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу

Дата: 06.09.2021 15:14
Кількість переглядів: 964

Фото без опису

 

Повідомляємо, що згідно листа Головного Управління Держспоживслужби в Одеській області; з метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації зі сказу тварин на території області в т. ч. і території Білгород-Дністровського району та відповідно наказу в.о. Голови Державної  служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту  споживачів від 06.08.2021 р. № 532 "Про організацію заходів з проведення осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин у 2021 році за допомогою авіації", з вересня 2021 року в Одеській області розпочнеться планова пероральна імунізація диких мя'ясоїдних тварин проти сказу.

Приманки з вакциною розповсюджуватимуться шляхом розкидання з авіатранспорту над територіями лісових, мисливських та польових угідь в Одеській області 

Довідково

Сказ – особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і абсолютною смертністю.

Примітка.

Приманка з вакциною, яка розповсюджується авіатранспортом, безпечна для людей і тварин; вона має  вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. 

Прохання до жителів області: при виявлені подібних приманок – не  брати їх руками і не переносити з місць розкладання. Якщо приманка випадково потрапила на територію особистого селянського господарства, прохання перенести її (в рукавицях) за межі господарства, де її зможе спожити дика тварина.

Наполегливо звертаємось до мешканців з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати до рук, а залишати привабливими для тварин.

ПАМ’ЯТАЙТЕ!

            Своєчасне щеплення Вашої тварини проти сказу врятує Вас та Вашого улюбленця від небезпечного захворювання. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь