Володимир Зеленський: Вступ України до ЄС і НАТО – це передусім геополітичне рішення

Дата: 26.08.2021 16:41
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

Набуття Україною повноправного членства в Європейському Союзі й НАТО – це передусім геополітичне рішення, і лише потім питання реформ. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з Президентом Литовської Республіки Гітанасом Наусєдою у Вільнюсі.

«Дуже часто членство України в ЄС, у Альянсі пов'язують з тими чи іншими реформами. Реформи дійсно дуже важливі... Багато європейських країн пройшли реформування раніше за Україну. Але якщо ми говоримо відверто про терміни, про ситуацію, про війну, про те, в якій ситуації Україна проводить реформи, – я вважаю, що ми найшвидші сьогодні в Європі», – сказав Глава Української держави, зауваживши, що жодній країні він не побажав би опинитися в таких обставинах.

«Ми дуже швидкі, ми мінімально бюрократичні, ми розуміємо, яка ціна часу для нас. Тому що час у нас вимірюється людськими життями. Тому я думаю, що ми на сьогодні проводимо реформ більше, ніж більшість країн», – додав Володимир Зеленський.

Президент України також зазначив, що всі реформи впроваджуються в такому темпі не тому, що це потрібно ЄС чи іншій організації, а тому, що це необхідно самій Україні.

«Не реформуючи Україну, ми не зможемо бути потужними й міцними», – наголосив він.

Володимир Зеленський додав, що, незважаючи на необхідність захищатися від агресії й витрачати великі кошти на обороноздатність армії, Україна знаходить сили на реформи та реалізацію великих інфраструктурних проектів, зокрема на будівництво доріг та мостів.

«Тому я вважаю, що питання ЄС і НАТО все ж таки частково пов'язане з реформами, але здебільшого це питання політичне, питання геополітичне», – сказав Президент.

На його думку, найголовніше – щоб український народ не втратив віру в те, що Європейський Союз дійсно бачить Україну рівноправним членом. За словами Президента, українці відстоюють ті ж самі принципи, що й європейці, і заплатили високу ціну за те, щоб бути повноправними членами Євросоюзу.

Разом з тим Володимир Зеленський зауважив, що багато країн ЄС справді підтримують євроінтеграційні прагнення України.

«У нас дуже багато друзів», – констатував Президент і висловив переконання, що завдяки таким державам Україна має європейську перспективу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних