Тренінг для безробітних "Патронатна родина - як вид зайнятості"

Дата: 29.09.2021 15:08
Кількість переглядів: 387

29 вересня в рамках декади профорієнтації «Будуй карєру разом із службою зайнятості» та напередодні Дня усиновлення в приміщенні Татарбунарської районної філії Одеського обласного центру зайнятості було проведено тренінг для безробітних «Патронатна родина – як вид зайнятості».

У заході прийняли участь головний спеціаліст служби у справах дітей Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Корецька Марія та вихователь патронатної родини Пислар Лариса. 

«Допомогти дітям, чиї батьки з різних причин не можуть ними опікуватись має на меті нова форма соціальної роботи – патронат. Сімейний патронат – це соціальна послуга яка передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною або батьками складних життєвих обставин», - інформує спеціаліст служби у справах дітей. Також присутні ознайомились  з соціальними та державними гарантіями для вихователів у патронатних родинах.

«На території Татарбунарської громади створено 2 прийомні сімї та 2 патронатні родини. Хочу вірити, що даним видом зайнятості зацікавляться і мешканці прилеглих громад», - доповідає Марія Порфирівна.

Вихователь патронатної родини Лариса з міста Татарбунари поділилась власним досвідом роботи вихователем у патронатній родині: «Працювати вихователем у патронатній родиніце ніби відкрити захисну парасольку над дитиною у той час, коли йде сильна злива, і так супроводити її до моменту, коли перестануть падати останні краплі, що можуть зашкодити. До речі, період догляду за дітьми зараховується до страхового стажу».

Захід пройшов у невимушеній атмосфері, слухачі задавали багато питань. Сподіваємось, що надана інформація допоможе дітям громади, які опинились у скрутних життєвих обставинах, не потрапити до інтернатних закладів, а знайти розуміння і догляд у родині.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь