Тренінг для безробітних "Патронатна родина - як вид зайнятості"

Дата: 29.09.2021 15:08
Кількість переглядів: 401

29 вересня в рамках декади профорієнтації «Будуй карєру разом із службою зайнятості» та напередодні Дня усиновлення в приміщенні Татарбунарської районної філії Одеського обласного центру зайнятості було проведено тренінг для безробітних «Патронатна родина – як вид зайнятості».

У заході прийняли участь головний спеціаліст служби у справах дітей Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Корецька Марія та вихователь патронатної родини Пислар Лариса. 

«Допомогти дітям, чиї батьки з різних причин не можуть ними опікуватись має на меті нова форма соціальної роботи – патронат. Сімейний патронат – це соціальна послуга яка передбачає тимчасовий догляд та виховання дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною або батьками складних життєвих обставин», - інформує спеціаліст служби у справах дітей. Також присутні ознайомились  з соціальними та державними гарантіями для вихователів у патронатних родинах.

«На території Татарбунарської громади створено 2 прийомні сімї та 2 патронатні родини. Хочу вірити, що даним видом зайнятості зацікавляться і мешканці прилеглих громад», - доповідає Марія Порфирівна.

Вихователь патронатної родини Лариса з міста Татарбунари поділилась власним досвідом роботи вихователем у патронатній родині: «Працювати вихователем у патронатній родиніце ніби відкрити захисну парасольку над дитиною у той час, коли йде сильна злива, і так супроводити її до моменту, коли перестануть падати останні краплі, що можуть зашкодити. До речі, період догляду за дітьми зараховується до страхового стажу».

Захід пройшов у невимушеній атмосфері, слухачі задавали багато питань. Сподіваємось, що надана інформація допоможе дітям громади, які опинились у скрутних життєвих обставинах, не потрапити до інтернатних закладів, а знайти розуміння і догляд у родині.

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних