В Україні запроваджуватимуть велику програму енергозбереження – Глава держави

Дата: 18.10.2021 11:32
Кількість переглядів: 404

Україна повинна бути енергонезалежною, тому за підтримки Європейського Союзу в нашій країні запроваджуватимуть велику програму з енергомодернізації. Про це розповів Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання представників ЗМІ за підсумками 23-го Саміту Україна – ЄС у Києві.

Глава держави зауважив, що сьогодні на переговорах питанню енергобезпеки було приділено багато часу.

«У нас є велика програма щодо енергозбереження. Це стосується не тільки утеплення кожної домівки. На цю програму Україні сьогодні потрібно близько 300 мільярдів гривень – щодо енергозбереження, заміни мереж по всій нашій державі. Ми бачимо, що цю програму можемо запровадити. Ми точно її запровадимо. За підтримки фахівців та фінансової допомоги з боку країн ЄС це буде швидше. Але в будь-якому разі ми це вже будемо починати робити наступного року – ми не можемо чекати, коли нам погрожує сусід відключенням чи зменшенням об’єму газу. Ми повинні бути справді енергонезалежними», – сказав Володимир Зеленський.

За словами Глави держави, цю програму буде детально обговорено з партнерами з ЄС.

Президент також зауважив, що в Україні розвиватиметься атомна енергетика, особливо після підписання меморандуму між американською компанією Westinghouse і НАЕК «Енергоатом».

«Енергетична незалежність держави дуже важлива. Але в будь-якому разі для нас важливо зберегти транзит газу по нашій території», – наголосив Володимир Зеленський.

Зі свого боку Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що українські та європейські експерти розглядають різні сценарії. За її словами, є декілька напрямів роботи: транзит газу через територію України та дохід від нього, безпека поставок газу та стратегічні можливості газових сховищ.

«Ми опрацьовуємо всі ці сценарії. Головне – це енергонезалежність, яка важлива для України так само, як і для ЄС. Це розумна інвестиція – інвестувати у відновлювану енергетику, невикопні енергоносії й мати можливість кращої інвестиційної стратегії у енергоефективність, бо коли ви досягаєте енергоефективності, ви не витрачаєте марно енергію, ви оптимізуєте енергоспоживання та енергопостачання», – підсумувала Урсула фон дер Ляєн.

Офіційні матеріали

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних