ПРОТЯГОМ ОСТАННІХ ТРЬОХ ТИЖНІВ, НА ОДЕЩИНІ, ЗБЕРІГАЄТЬСЯ РІЗКЕ ЗРОСТАННЯ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID – НАТАЛІЯ ОДАРІЙ-ЗАХАР’ЄВА

Дата: 02.02.2022 09:54
Кількість переглядів: 286

01.02.2022 р. голова ОДА Сергій Гриневецький провів, в режимі онлайн, чергову селекторну нараду Одеської облдержадміністрації з головами районних державних адміністрацій, районних рад і територіальних громад.

Фото без опису

Про готовність закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19 доповіла директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА  Наталія Одарій-Захар’єва.

«Епідемічна ситуація із захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19, як у світі, країні, так і на території Одеського регіону, залишається неблагополучною. Станом на 1 лютого 2021 року  з початку епідемії в Одеській області зареєстровано 264 тисячі 052 особи лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірусну хворобу, за попередню добу 2 тисячі 471 особа. З них 220 дітей та 51 медичних працівників. Одужало з початку пандемії – 232 тисяч 971 особа. На жаль, ми маємо 5 тисяч  725 летальних випадків з початку пандемії, в тому числі ми втратили 73 медичних працівника. Завантаженість ліжок на сьогодні становить 37%, завантаженість дитячих ліжок становить 67%» – сказала директора Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА.

За словами Наталії Одарій-Захар’євої, за даними моніторингу протягом останніх трьох тижнів зберігається різке зростання захворюваності.

«Причиною ускладнення епідемічної ситуації з гострих респіраторних вірусних інфекцій, у тому числі, COVID-19, є домінування циркуляції штаму “Омікрон”, який  має високу контагіозність і більше уражує дитяче населення, а також підключення його до циркуляції вірусів грипу типів А (H3N2) та В, що активізує епідемічний процес. У зв’язку з цим, станом на 1 лютого в Одеській області затверджено 28 закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації на гостру респіраторну хворобу COVID-19, із загальною кількістю виділених ліжок 3 тисяч 615» – повідомила учасникам селекторної наради директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА  Наталія Одарій-Захар’єва.

Фото без опису

За інформацією директора Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА, за  2021 рік із обласного бюджету у рамках програми «Здоров’я Одещини на 2021 -2023 роки» та за рахунок державної субвенції закуплено та встановлено 9 кисневих станцій. За програмою централізованої закупівлі Міністерством охорони здоров’я України придбано та на цьому тижні буде доставлено і одразу встановлено 6 кисневих станцій об’ємом на 500 літрів на хвилину в  Одеську обласну клінічну лікарню, Дитячу міську клінічну лікарню №3, Білгород-Дністровську центральну районну лікарню, Татарбунарську багатопрофільну лікарню, Тарутинську центральну лікарню та Одеський обласний онкологічний диспансер.

«На 1 лютого 2022 року в Одеській області зроблено 1 млн. 661 тисяч 054  щеплення, з них 831 тисяч 051 осіб отримали одну дозу вакцини,   813 тисяч 416 осіб повністю вакциновані,  520 осіб отримали 3-ю додаткову дозу і 16 тисяч 067 осіб отримали бустерну (ревакцинальну дозу)» – повідомила  директор Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА  Наталія Одарій-Захар’єва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних