ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ: У ПАРТНЕРСТВІ УКРАЇНИ ТА НІДЕРЛАНДІВ – БАГАТО НОВИХ СТОРІНОК УСПІХУ

Дата: 03.02.2022 10:45
Кількість переглядів: 416

Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Королівства Нідерланди Марк Рютте детально обговорили конкретні кроки задля деескалації ситуації навколо українських кордонів і мирного врегулювання. Про це Глава Української держави повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ за результатами переговорів у Києві.

Президент привітав Марка Рютте в українській столиці та зауважив, що це перший візит голови нідерландського уряду в нашу країну за останні 17 років. І він відбувається в час, коли Україна особливо потребує підтримки та солідарності всіх друзів і союзників.

«Більшість часу ми сьогодні присвятили саме питанню безпеки в Україні та безпеки на наших кордонах, яка впливає на економіку нашої держави. Також обговорили можливі санкції з боку Європейського Союзу, з боку Нідерландів у разі ескалації», – зазначив Володимир Зеленський.

Фото без опису

Глава держави висловив подяку Нідерландам та особисто Марку Рютте за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та за готовність до взаємодії з метою деокупації Криму.

«Нідерланди – наш важливий партнер у межах ЄС і Альянсу, один з ключових торговельних партнерів у Європі та другий найбільший інвестор в українську економіку. Тож не дивно, що наш двосторонній порядок денний є максимально насиченим і змістовним. Про це свідчить і Спільна заява, ухвалена за підсумками наших переговорів», – наголосив Президент України.

За його словами, під час зустрічі обговорювалося посилення двосторонньої співпраці у напрямку європейської та євроатлантичної інтеграції України.

«Ми також зацікавлені розвивати торговельно-економічну та інвестиційну співпрацю. Наш торговельний обіг перетнув позначку у 2,5 мільярда доларів, але ми прагнемо й можемо значно більше. Я запропонував великим нідерландським компаніям відкривати для себе Україну та створювати нові історії успіху там, де у нас є великі перспективи. Це альтернативна енергетика, річковий транспорт, управління водними ресурсами, поводження з відходами, сільське господарство, зрошення та меліорація тощо», – зазначив Володимир Зеленський.

Глава держави також повідомив, що продовжить переговори з Марком Рютте щодо розслідування збиття літака рейсу MH17.

«Ми обговоримо всі деталі. Днями Європейський суд з прав людини розпочав слухання відповідної справи, і наші держави продовжать тісну співпрацю в цьому напрямку, зокрема в межах Спільної слідчої групи з розслідування цієї трагедії», – повідомив Президент.

«Я впевнений, що попереду в партнерстві України й Нідерландів – багато нових сторінок успіху. А ці перемовини яскраво показали: ми налаштовані спільними зусиллями їх відкривати на благо наших держав та народів», – резюмував Володимир Зеленський.

Прем’єр-міністр Нідерландів зі свого боку наголосив, що сьогодні необхідно докласти всіх зусиль задля деескалації ситуації біля кордонів України, зокрема дипломатичним шляхом.

«Єдине рішення для деескалації – це дипломатія, це діалог, який має продовжуватися між Росією та США, між Росією та НАТО і, звичайно, між країнами Нормандського формату – Україною, Німеччиною та Францією», – сказав Марк Рютте.

Голова нідерландського уряду подякував Президентові України за співпрацю в розслідуванні збиття літака рейсу МН17.

Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних