"Двись під ноги"

Дата: 13.07.2022 21:37
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

На розтяжці підірвався чоловік, який вигулював собаку. На трасі на протитанковій міні підірвався автомобіль. Під час польових робіт на міні підірвався трактор. Сапери знаходять заміновані розтяжки у квартирах, навіть у дитячих іграшках.

??Таких заголовків тепер повні українські ЗМІ. Вибухонебезпечні предмети – реальна проблема на деокупованих територіях. За оцінками ДСНС України, небезпечною є до половини площі України, а на ліквідацію цих наслідків нам може знадобитися щонайменше 10 років.

Саме для протидії нещасним випадкам, пов’язаним із вибухонебезпечними предметами, Фонд Східна Європа коштом міжнародних донорів розпочинає кілька програм. Одна з них – щодо інформування про мінну небезпеку. Проєкт буде впроваджений коштом данської неурядової організації DanChurchAid.

Зокрема, в одному з приміщень ДСНС ми облаштуємо інтерактивний клас безпеки, який школярі зможуть відвідувати з екскурсією. Також випустимо дитячу настільну гру «Дивись під ноги», підтримаємо проведення Тижня мінної безпеки та додамо нових функцій до мобільного додатку «Розмінування України».

?? А ще працюватимемо із рятувальниками ДСНС та волонтерами-ідентифікаторами, які допомагають професійним саперам знаходити «смертельні сюрпризи» від окупантів. На всіх них чекають тренінгова програма та онлайн-курс.

?А поки нагадаємо загальні рекомендації від ДСНС: не ходити узбіччями, посадками та лісами на деокупованих територіях. І у жодному разі не піднімати речей, які привертають вашу увагу. Бережіть себе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь