Зміни в законодавстві

Дата: 21.08.2023 16:30
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

 

Уряд постановою №1094 вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб.

Найважливішим є те, що на період з 1 жовтня по 31 березня компенсація за тимчасове розміщення ВПО збільшилася в двічі і становитиме 30 гривень на добу, це орієнтовно 900 гривень на місяць.

Проте з 1 жовтня обмежено перелік осіб, за розміщення яких можна отримати компенсацію.

Починаючи з жовтня компенсацію можна отримати за розміщення ВПО:

– які перемістилися з Криму чи Севастополя, або територіальних громад, які саме розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

– житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження.

Перелік таких громад затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 25 квітня 2022 року за №75 і формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних і Київської міської військових адміністрацій і постійно оновлюється.

Станом на 26 вересня, до оновленого переліку входять 326 громад з 9 областей: Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (10), Луганської (37), Запорізької (56), Херсонської (49), Миколаївської (26), Сумської (22), Чернігівської (4).

Усі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримують грошову допомогу від держави. 

 Товариство Червоного Хреста України визначено органом, який буде здійснювати компенсацію за розміщення ВПО нарівні з держбюджетом. Тому  персональні дані особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, передаються Товариству Червоного Хреста України для здійснення компенсації за його рахунок.

Також повідомляємо, що скасовано вікові обмеження для осіб, які претендують на компенсацію. Відповідно претендувати на отримання компенсації також можуть діти, які є власниками житла. Заяву у такому випадку від їх імені мають подати батьки або інші законні представники.

Нагадуємо, для того, щоб отримати компенсацію, власник житлового приміщення, не пізніше ніж протягом наступного дня з дня розміщення ВПО, повинен звернутися до ЦНАП, с. Тузли, вул. Центральна, 29. Також власник житлового приміщення зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

Для подальшого оформлення компенсації власники житлових приміщень звертаються до ЦНАП, с. Тузли, вул.Центральна,29  не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця та подають заяву із зазначенням кількості днів та переселенців, які проживали протягом звітного періоду. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних