Кредит на житло для ВПО

Дата: 21.08.2023 21:46
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Як отримати послугу

Онлайн

1. Зареєструйтеся чи авторизуйтеся в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID.

2. Перевірте коректність своїх даних у профілі користувача, актуалізуйте їх за необхідності.

3. Заповніть заяву. Усі дані, окрім РНОКПП та номера довідки переселенця (ВПО) членів сім'ї, підтягуються автоматично або обираються з випадаючого списку.

4. Дочекайтеся завершення автоматичної перевірки даних про вас та членів вашої сім’ї в Єдиній інформбазі про ВПО та відправте заяву на розгляд.

5. Держмолодьжитло розгляне вашу заяву протягом одного робочого дня. Ви отримаєте сповіщення про результат розгляду в кабінеті громадянина та на електронну пошту.

6. Якщо вам відмовили у внесенні до реєстру кандидатів, ви можете внести зміни в заяву і подати її ще раз.

 

Результат

Після опрацювання заяви ви отримаєте рішення Держмолодьжитла про внесення або відмову у внесенні вас до реєстру кандидатів на отримання пільгового іпотечного кредиту на придбання житла. Ви можете перевірити статус заяви у вашому кабінеті громадянина.

 

Наступні кроки

Після включення до реєстру кандидатів на отримання послуги ви починаєте свою участь у відборі переможців. Їх обиратиме Держмолодьжитло шляхом випадкового вибору чисел. Дату проведення розіграшів повідомляє завчасно Держмолодьжитло. Якщо ви перемогли у відборі та відповідаєте усім вимогам — зможете отримати кредит. Для оформлення кредиту вам потрібно особисто звернутися до одного з регіональних управлінь Держмолодьжитла.

 

Часті питання та відповіді

Чи потрібно мені мати електронний підпис для подання заяви?

Не обов'язково. Якщо у вас його немає, ви можете авторизуватися на порталі за допомогою BankID.

Чи можу я внести в заяву членів сім'ї, які не є внутрішньо переміщеними особами?

Ні, кредит можуть отримати лише люди, що мають довідку внутрішньо переміщеної особи. Тому сума кредиту залежить від кількості членів сім'ї, які є ВПО. Але ви можете придбати житло, що перевищує площу, визначену нормами програми, а різницю сплатити власним коштом.

Чи потрібно мені підтверджувати наявність довідки внутрішньо переміщеної особи для себе і членів сім'ї?

Ні, портал Дія автоматично перевіряє ці дані в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО одразу при заповненні вами заяви.

Куди звертатись, якщо мені відмовили у внесенні в реєстр кандидатів на кредит?

Після розгляду заяви Держмолодьжитло приймає рішення про внесення або відмову у внесенні вас до реєстру. У разі відмови ви отримуєте сповіщення з причиною. За детальнішою інформацією зверніться в найближче регіональне управління Держмолодьжитла. А також за телефоном 044 363 10 81 або на email: support@molod-kredit.gov.ua.

Які умови отримання кредиту?

- Кредит надається на строк до 30 років, але не більше ніж до досягнення позичальником на дату повного виконання зобов’язань 65-річного віку. Зверніть увагу: площа житла, що визначена умовами програми, — не більше ніж 52,5 м² на сім'ю з однієї чи двох осіб + 21 м² на кожного наступного члена сім'ї додатково. Площа та сума кредиту розраховується залежно від кількості членів сім'ї, яких ви вказали в заяві.

- Ви отримаєте потрібну суму згідно з цінами за кв. м. При цьому вартість 1 кв. м не має перевищувати встановлену граничну вартість.

- Ви сплачуєте за власний рахунок вартість площі житла, що перевищує нормативну площу або вартість, якщо така є.

- Ви можете самостійно вибрати об’єкти, де хочете придбати житло за кредитні кошти. При цьому житловий будинок має бути прийнято в експлуатацію не більш ніж 50 років тому чи реконструйовано не більш ніж 35 років тому. Об’єкт кредитування не повинен бути розміщений на тимчасово окупованій території та в районі бойових дій.

- Ви і члени вашої сім'ї не володієте житловою площею на підконтрольній Україні території. 

- Ви чи члени вашої сім’ї не отримували від держави грошову компенсацію, кредити на пільгових умовах на будівництво чи придбання житла. Крім випадків, коли таке житло розміщене на території, що є тимчасово окупованою чи ведуться бойові дії.

⁃ Ви можете підтвердити свою платоспроможність. Після сплати щомісячного платежу по кредиту залишок середньомісячного доходу сім’ї має бути не менше прожиткового мінімуму.

⁃ Ви даєте згоду на доступ до вашої кредитної історії.

⁃ У день укладення кредитного договору ви вносите на свій особистий рахунок не менше 6% вартості житла. А також вартість площі житла, що перевищує нормативну, якщо така є.

Детальніше ознайомитися з умовами отримання кредиту ви можете на сайті Держмолодьжитла чи звернутися за телефоном 044 363 10 81 або email: support@molod-kredit.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних