Гриби: профілактика отруєнь та перша допомога
Дата: 31.10.2023 18:39
Кількість переглядів: 61
Страви з грибів — розповсюджений продукт у раціоні харчування багатьох мешканців.
Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді.
Гриби є доволі специфічним продуктом, що містить значну кількість азотистих речовин,
зокрема білків, а також жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини
(зокрема фосфор). Клітковина хітин, що входить до їхнього складу, майже не
перетравлюється у шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважають «важкою» їжею.
Вживати гриби не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям.
Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років.